Het ontwerpen van een design voor de website

Wil je op het wereld wijde web een rol van betekenis spelen, moet je wel heel veel macht hebben. De zichtbare laag van het internet bestaat al uit miljarden websites en onder die laag bevinden zich nog veel meer webadressen. Maar een rol spelen in de wereld van het internet is voor bijna geen enkele organisatie interessant. Het is veel interessanter om je te richten op een bepaalde markt of op een bepaald gebied. Bijvoorbeeld de internetgebruikers uit Nederland of de mensen die interesse hebben in het kopen van kleding via het internet. Om die groepen aan te spreken, is het van belang om een goede webdesign te hebben staan.

Webdesign richt zich op niches

Zoals uit de intro al bleek, richt je je als website dus op een niche. Ook het webdesign richt zich op zo’n niche, want dat design moet immers de mensen waarop jij je richt, aanspreken. Hoe weet je wat de mensen die jij aan wilt trekken interessant vinden? En valt dit te meten? Twee vragen die om een antwoord schreeuwen.

Onderzoek doen

Om een antwoord te vinden op beide vragen, is het zaak om een gedegen onderzoek op te zetten. Bepaal voor jezelf de onderzoeksvragen en zorg ervoor dat uit die antwoorden een conclusie getrokken kan worden. Een soortgelijk onderzoek kan ook plaatsvinden nadat je hebt gekozen voor een bepaald webdesign. Bijvoorbeeld door dezelfde respondenten te vragen naar de ervaringen met het nieuwe webdesign. Of je stelt je vragen aan een compleet andere groep.

Specialisten in webdesign

Als je voor jezelf scherp hebt wat je precies wilt met het design van je website, is het zaak om een expert in de arm te nemen. Er zijn verschillende bedrijven. Wij van lka design kunnen natuurlijk iets voor je betekenen. Maar even goed zijn andere partijen deskundig. Een voorbeeld van zo’n partij is http://vrijdagonline.nl.

Lennard Kaper Geschreven door: