Digital signage trekt klanten aan

Voel je persoonlijk welkom

Digital signage is het antwoord van het bedrijfsleven aan klanten die zich steeds vaker als een nummer behandeld voelen. Als klant of bezoeker van een plek word je namelijk graag persoonlijk verwelkomd. Niet overal is dit even goed mogelijk, en dat kost het bedrijfsleven nogal wat klandizie. Een oplossing hiervoor is het persoonlijk verwelkomen van de klant via een scherm waarop informatie staat die op dat moment van toepassing is.

Er zijn nog zoveel wachtenden voor je

Een heel duidelijk voorbeeld is een attractie in een pretpark. Voorheen was het zo dat je uren stond te wachten voor je in een attractie kon stappen. Je had geen enkel overzicht op de wachttijd wat voor een hoop onbegrip zorgde. Tegenwoordig moeten klanten door een draaipoortje heen voor ze in een attractie kunnen stappen. Dat poortje heeft een functie; het houdt bij hoeveel mensen er in de rij staan. Er wordt berekend hoeveel personen er tegelijk in een attractie kunnen en aan de hand daarvan wordt berekend hoe lang de wachttijd nog is en hoeveel keer de attractie nog draait voordat jij aan de beurt bent. De wachttijd zal er niet korter op worden. Wel wordt deze overzichtelijker wat voor minder agressie en onbegrip zorgt.

Producten online testen

Een ander voorbeeld is het systeem wat je steeds vaker in telefoonwinkels ziet hangen. Je ziet schermen met daarop telefoons waar je op kan klikken. De telefoon wordt vervolgens in beeld genomen en je kan gelijk zien welke functies het apparaat heeft. Vragen worden op deze manier gelijk beantwoord, en dat voorkomt dat er op dat moment een personeelslid nodig is om zaken uit te leggen. Heeft de klant toch nog vragen dan kan hij dat via het beeldscherm duidelijk maken aan het personeel. Dit soort zaken zorgen voor een persoonlijke winkelbeleving zonder dat men stress ervaart van een verkoper die de klant wat aan wil praten.

Lennard Kaper Geschreven door: